3 november 2012

Väggar och pepparkakor

Helg idag, och det känns verkligen. Åkte iväg till mammas grav och fixade granris och ljus på den tillsammans med syster. Ikväll skulle det vara värt att gå där på gravgården, i skenet av alla ljus, det är stämningsfullt. Här hemma går det undan minsann, inte ofta man kan säga det nuförtiden... Väggarna i två av sovrummen såg ut så här igår:
 Idag är de målade med en väldigt ljust grå nyans som hör under Tikkurilas "vanhan ajan värit". Ikväll målas de en sista gång, Sven är i skrivande stund nere och lappar (alltså spacklar) det absolut sista i de rummen. Sedan är väggarna färdiga och imorgon klockan 9.00 kommer takpanelandet att påbörjas! Därefter blir det dags för "master bedroom". Det kommer att gå i en ljust grön nyans, också från samma färgkarta. Men först skall det spacklas, liksom wc:n. Men nog skall vi väl kunna flytta ner innan julen!

För ett par veckor sedan fick vi lite brädfodring på plats även här uppe, jag har bara glömt att fota.
Så här såg det alltså ut innan, bortsett från terassen då som nog har varit på plats en tid:
 Det kom alltså panel, ventiler, brytningslist och hörnbräden. Det ser tomt ut ännu utan foderbräden runt dörrarna, och hade vi inte planerat vindfånget så noggrannt på insidan till en början hade vi nog satt fönster bredvid dörrarna! Eller så borde det varit fönster i dörrarna... Nå vi vet till nästa hus. Fast kanske det går att åtgärda ännu någon sommar...

Denna eftermiddag har vårt program innehållit detta:
Benjamin har också kavlat, och idag blev det endast Mumin och Snusmumriken. Har igår även inhandlat glögg, chips, dip och ostbågar så en riktig helgmyskväll väntar.
 
//Dani

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar